Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.

Értéktár konferencia Nádudvaron

Nádudvaron az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár adott otthont az október 27-i értéktár-konferenciának, mely az intézmény és a helyi önkormányzat közös szervezésében valósult meg.

A program elsődleges célja a helyi értékek népszerűsítésén túl a környező települések és a vármegye értéktári tevékenységének bemutatása, a jó gyakorlatok egymással történő megosztása volt. Szücs-Varga Zsuzsanna, az intézmény igazgatójának köszöntője után beszédében Bodó Sándor országgyűlési képviselő emelte ki a Hungarikum törvény által elindított mozgalom jelentőségét hazánkban. A jelen lévők betekintést nyerhettek Mátrai-Nagy Andrea néprajzi muzeológus előadásának köszönhetően Debrecen, Maczik Erika polgármester asszony előadása által Nádudvar, dr. Csiszár Imre alpolgármester ismertetőjén keresztül Hajdúnánás, továbbá Jantyik Zsolt, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság elnökének rövid előadásán keresztül a vármegyei értéktár tevékenységébe.

A programot a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges diákjainak műsora színesítette, majd zárásként bemutatásra került az intézmény aulájában a nádudvari értéktárban szereplő értékekből készült kiállítás.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár Bizottság nevében köszönjük a meghívást a rendezvényre, és sok szeretettel gratulálunk a szervezőknek a tartalmas délelőtt lebonyolításához!


Vissza a hírekhez