Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.

Előadás a megyei értéktár munkájáról

2015. július 2-án Hajdúsámsonban került bemutatásra a megyei értéktár bizottság munkája.

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája, műhelymunka keretében 2015-ben is folytatja a jó gyakorlatok bemutatását, amellyel szeretné segíteni a helyi értéktár bizottságok megalakulását, és a már meglévők szakmai munkájának segítését.

Ennek keretében a helyi értéktárakkal kapcsolatban műhelymunka beszélgetésre került sor 10 órától Hajdúsámsonban, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézményben (Hajdúsámson Szabadság tér 7.).

Az előadók egyike Jantyik Zsolt volt, aki a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság elnöke, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központjának Irodavezetője, ő Hajdú-Bihar megye értékei a Hungarikum törvény tükrében címmel tartott előadást.

Egy másik előadó Imre Károly, közösségfejlesztő, A hungarikumok, helyi értékek program lehetőségei a települési közösségek fejlesztésében című magas színvonalú előadását hallhatta a közönség.

A további előadók és az előadások címei::

Tóthné Bobonka Magdolna, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság referense: A Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság tevékenysége

Tarné Hajdú Judit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézmény igazgatója: Értékfeltáró munka Hajdúsámson összevont kulturális intézményében

Dobosné Hajdu Anikó, szakkörvezető: Az Öltögetők Klubja tevékenységének bemutatása.

 

Vissza a hírekhez