Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.

Tudod-e projekt

HUNG-2017 támogatás

Tudod-e

 A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt HUNG-2017 pályázat I. célterületére benyújtott „Tudod-e?” pályázata 2 000 000 Ft támogatást nyert.

A projekt kimenete egy, a Hajdú-Bihar Megye Napjához (november 22.) kapcsolódó, 2017. november 20-24. között megrendezésre kerülő kiállítás, valamint a hét napjain, minden nap más-más helyszínen, a település iskolásainak rendezett rendhagyó óra keretében beszélgetés, és Tudod-e kérdés-felelet a helyi értékekről. A rendhagyó óra keretében derül ki az októberben meghirdetésre került kreatív pályázat települési nyertes csapatának neve.

A kreatív pályázat során az iskolás csapatoknak olyan kreatív pályamunkát kellett benyújtani, amely a település, általuk kiválasztott, a helyi értéktárban szereplő értékét jeleníti meg. A pályamunka szabadon választott technikával, szabadon választott alapanyagok felhasználásával készült. Az egy hétig tartó kiállításon a beérkezett pályaművek is bemutatásra kerülnek.

Mindezek figyelembe vételével a megye 5 települése (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Létavértes, Püspökladány) került bevonásra a projekt megvalósításába, így a megyenaphoz kapcsolódó hét minden napján más-más település értéktára lesz a főszereplő. A megyenapi rendezvény helyszíne ebben az évben Létavértes, ezért november 22-én Létavértes település iskolásai vehetnek részt a rendhagyó órán. A többi településen a következő napokon és helyszíneken lesznek a helyi rendezvények:

település neve

kiállítás, rendhagyó óra helyszíne

időpont

Hajdúnánás

Városháza

2017. november 20. 14.00 óra

Püspökladány

Karacs Ferenc Múzeum

2017. november 21. 14.30 óra

Létavértes

Irinyi Kiállítóterem

2017. november 22. 14.00 óra

Hajdúböszörmény

Városháza Báthory terem

2017. november 23. 14.00 óra

Berettyóújfalu

Nadányi Zoltán Művelődési Ház

2017. november 24. 14.00 óra

A diákok bevonása az értékek ismeretébe nem újdonság megyénkben, mivel a HUNG-2016 pályázat keretében a megyei önkormányzat az „Értékeink vetélkedő Hajdú-Bihar megyében” projekt (szintén a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg) során már több mint egy éve elindította azt a folyamatot, amely a felnövekvő nemzedék számára igyekszik felkelteni az érdeklődést a helyi értékek, az értékgyűjtés iránt. A megyei önkormányzat, valamint az értéktár bizottságok tagjai szeretnék megismertetni a fiatalokkal környezetük, településük, tájegységük értékeit, inspirálni őket az értékgyűjtésre, értékmegőrzésre.

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Vissza a hírekhez