Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.

Kulturális Örökség Napok_2017

A Hajdú-Bihar Megyei értéktár is bemutatkozott a Kulturális Örökség Napok (KÖN) rendezvényen Debrecenben a Déri téren 2017. szeptember 16-17-én.

A KÖN rendezvényekhez kapcsolódva a szellemi kulturális örökség jegyzékén szereplő dolgok idén  Debrecenben a Déri téren mutatkoztak be debreceni közönségének. Ezen a programon a debreceni és a megyei értéktár is lehetőséget kapott a megjelenésre. Akik ellátogattak a rendezvényre a következő szellemi kulturális örökségekbe tekinthettek be:

magyarszombatfai fazekasság, mohácsi busójárás, balatonendrédi csipkeverés, hajdúdorogi krisztuskatonák, Gandhi intézet pedagógiai módszertana, Mária tisztelet, Kunsági birkapörkölt Karcagi hagyománya, tikverőzés Mohán, Debreceni Értéktár és a Hajdú-Bihar Megyei értéktár elemei, szatmári szilvalekvár, mezőtúri fazekasság, matyó örökség, borsodnádasdi molnárkalács, höveji csipkevarrás, nagyecsedi cigány és magyar táncok, Rajkó módszer, hagyományos halászat, tápéi gyékényszövés, egri fertálymesterség, kalocsai népművészet, debreceni betlehemes találkozó.

   

                   a megyei értéktár standja                                                                                tikverőzés Mohán

          

                      busómaszk faragása                                                                                            höveji csipkevarrás

Vissza a hírekhez