Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.
Megyei értékek

Tiszacsegei Halászcsárda

A Halaszcsárda az 1900-as évek elején épült jelenlegi helyén a Tisza-parton. Az egykori földesúr látott nagy fantáziát a komppal átkelő és arra várakozó emberek megvendégesében. A Tiszán ténykedő halászoktól vásárolt állandóan friss halakból készített ételeknek nagyon hamar híre ment és gyorsan sikert arattak. Elterjedt a csárda vendégszerető kiszolgálásának is a híre és ezek után már nem csak a komp miatt odaérkezők jártak a csárdába, hanem más vidékekről is ideutaztak az ételeket megízlelni és a finom ételek után egy jót sétálni a Tisza partján.

A csárda egykori gazdája olyan nagy szeretettel és tisztelettel fogadta az ide érkező radt, éhes, vagy egyszerűen csak egy kicsit kikapcsolódni vágyó vendégeket, hogy az új vagy a visszajáró vendégek teljesen otthon érezhették magukat.

A csárdának 2008 óta új tulajdonosa, üzemeltetője van, felújításra került a bel tér, a terasz és a panzió. 2008 óta folyamatosan minden évben, július első hétvégéjén megrendezésre kerül a Halász Fesztivál. 2013 szeptemberének első hétvégéjén pedig első alkalommal tartották a Harcsapaprikás Főző Fesztivált, aminek szinten hagyományteremtő célja van.

Kapcsolódó képgaléria

Kapcsolódó dokumentumok