TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2020.01.21
Vastapsot kapott Nagyváradon a Csaba királyfi
A püspökladányi születésű G. Nagy Ilián rockoperájára fél nap alatt elfogytak a belépők.

A darabot január 18-án két időpontban is bemutatták a Szakszervezetek Művelődési Házában, mindkét alkalommal teltház előtt. Összesen több mint ezerötszázan látták a székely nemzeti rockoperát, mely a Tudás Alapítvány támogatásával, valamint az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetének közreműködésével érkezett Nagyváradra. Ingyenes volt, de a helyek korlátozott száma miatt meghívókat kellett igényelni, melyek egyetlen délelőtt alatt elfogytak. Az előadás előtt a Tudás Alapítvány és az RMDSZ közötti kapcsolatot létrehozó Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés nevében Bulcsu László alelnök mondta el gondolatait. Az ehhez hasonló nemzetépítő és azonosságtudat-erősítő programok fontosságát, és a kulturálisan egységes Biharország általuk történő megerősítését hangsúlyozta.

A magyar kormány 2020-at a Nemzeti Összefogás Évének nyilvánította, a nemzeti összetartozás művét ennek jegyében adták elő Nagyváradon. A cél: a felnövekvő generáció nemzeti öntudatra nevelése.

A darabban kolozsvári, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi opera- és rockénekesek léptek fel, a debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével.

 (fotók: biharmegye.ro, Fb)