TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2019.07.01
Újabb témákban erősíti nemzetközi együttműködéseit a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
A megye gazdasági, társadalmi, természeti kihívásaira keresik a választ a nemrég támogatásra elfogadott további nemzetközi projektek, miközben folytatódik a széleskörű szakmai munka és tapasztalatcsere a már megvalósítás alatt álló együttműködések keretében is.

A társadalmi vállalkozások helyzetének javítását, piacra lépésük támogatását segíti a német, magyar, horvát és olasz partnerekkel dolgozó „DelFin” elnevezésű pályázat, míg a lengyel, magyar, osztrák, horvát, olasz, szlovén és cseh partnereket tömörítő „HealingPlaces” projekt a gyógyfürdővel rendelkező városok és régiók természeti örökségének helyi és regionális fejlesztésben történő fenntartható hasznosítását célozza.  

Mindkét projekt a következő három évben, a közép-európai térségek együttműködését segítő Interreg Central program keretében, az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában valósul meg. 

A projektek első nyitóülése, egyben partneri bemutatkozása és megbeszélése a DelFin esetében 2019. május 14-15-én a németországi Magdeburgban, míg a HealingPlaces esetében a lengyelországi Katowicében volt 2019. május 29-31. között.  

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

A DelFin projekt nyitóülésének résztvevői


Az új együttműködések első lépéseivel párhuzamosan zajlik a megvalósítás alatt álló projektek szakmai munkája is. 

Az EUREGA projekt keretében a soron következő nemzetközi szakmai tapasztalatcserét 2019. június 18-20. között a finnországi Kuopio városában tartották, ahol Hajdú-Bihar megyét Szabó Tünde projekt menedzser vezetésével Zsanda Emília, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ dietetikusa, illetve Sánta Ádám, a Debreceni Egyetem munkatársa képviselte. A szakemberek részt vettek a gasztronómia és egészség fókusztémájú kerekasztal megbeszéléseken, illetve részletesen bemutatták a megyében, és hazánkban alkalmazott gyakorlatokat, sikeres kezdeményezéseket. 


Az EUREGA projekt 2019 szeptemberében Debrecenben rendezendő nemzetközi rendezvénye kiváló lehetőséget biztosít megyénk gasztronómiai értékeinek és örökségének széles körű bemutatására.